2018. március 19. hétfő, József, Bánk  
   
 
 
Keresés
 
Keresett szó:
Hírek, események
 
Novák Ferenc Tata 85
A Nemzeti Táncszínház szervezésében, a Művészetek Palotájában lesz március 22-én 19 órakor alapítónknak Novák Ferenc, Tatának a 85. születésnapja alkalmából rendezett előadás. Jegyeket a Bihariban is és a Nemzeti Táncszínháznál is lehet kapni.
Képek
 
Szavazás
 
Milyen néptánccal kapcsolatos rendezvényen érezted a legjobban magad az utóbbi időben?
Minden alkalommal, amikor táncházban vagyok.
Valamelyik zenekar saját klubjában, táncházában.
A Mesterségek Ünnepén.
A Szezonnyitó táncházban.
Nem volt kiemelkedő esemény.
Már rég nem érzem jól magam ilyenen...
 

Hírek, események

Pályázati kiírás országos hagyományőrző találkozók megrendezésére 2007. július 17.
A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség társrendezőt keres országos hagyományőrző találkozók megrendezésére.

Célunk:
tartalmában és szervezettségében új bemutatórendszer szervezése, mely egyrészt alkalom az együttesek szakmai tapasztalatcseréjére és értékelésére, másrészt olyan közösségi-művészeti rendezvény/fesztivál, mely a régió /térség kulturális-turisztikai kínálatának igényes színfoltja. Rendezvényünk a helyi tradicionális népművészet hiteles, széleskörű bemutatására törekszik, ezzel is ösztönözve a hagyományok megtartását, a helyi közösségi alkalmak újraélesztését, és közösségi kapcsolatok erősítését, a hagyományőrzés helyi és országos presztízsének növelését.

Szeretnénk, ha rendezvényünk része lenne a helyi idegenforgalmi és turisztikai kínálatnak, és a régió idegenforgalmi – kulturális fejlesztési terveinek.

Olyan partnerek önkormányzat/civil szervezet/közművelődési intézmény jelentkezését várjuk, akik céljainkkal egyetértve partnerek a rendezvények feltételeinek biztosításában és a találkozók lebonyolításában.

A Szövetséggel kötendő megállapodás alapján a helyszín biztosítja a helyi feltételeket; szabadtéri/zárt színházterem, hang- és fénytechnika, kollégiumi szállás, étkezési lehetőség, helyi propaganda, közönségszervezés.

A Szövetség feladata, a település fejlesztési terveivel összhangban a rendezvény szakmai koncepciójának kidolgozása, az együttesek felkészítése és kiválasztása, a programok szakmai megszervezése és lebonyolítása, valamint szakmai pályázatok és a szövetség egyéb kapcsolatainak figyelembevételével segíti a rendezvények lebonyolításának gazdasági feltételeinek előteremtését, propagandáját.

Pályázati határidő: 2007. október 15.

A pályázatban kérjük bemutatni a rendezvény lebonyolításának helyszínét, a rendezvény lebonyolításának szervezési, gazdasági és technikai feltételeit, a település idegenforgalmi kapcsolatait.

Konzultáció és információ: 06-1/201-7931 vagy 06-20/952-5799

Szövetségünkről bővebben: www.muharay.hu

Budapest, 2007. július 9.

 

Vissza a hírekhez

 
 

Bihari János Táncegyüttes | Budapest, 1072. Akácfa utca 32. | Tel,Fax: 06/1/322-2893

Linkajánló Írjon nekünk! Impresszum Laptető Vissza Nyitólap