2018. március 19. hétfő, József, Bánk  
   
 
 
Keresés
 
Keresett szó:
Hírek, események
 
Novák Ferenc Tata 85
A Nemzeti Táncszínház szervezésében, a Művészetek Palotájában lesz március 22-én 19 órakor alapítónknak Novák Ferenc, Tatának a 85. születésnapja alkalmából rendezett előadás. Jegyeket a Bihariban is és a Nemzeti Táncszínháznál is lehet kapni.
Képek
 
Szavazás
 
Milyen néptánccal kapcsolatos rendezvényen érezted a legjobban magad az utóbbi időben?
Minden alkalommal, amikor táncházban vagyok.
Valamelyik zenekar saját klubjában, táncházában.
A Mesterségek Ünnepén.
A Szezonnyitó táncházban.
Nem volt kiemelkedő esemény.
Már rég nem érzem jól magam ilyenen...
 

Hírek, események

Néprajzi Totó Gyerekeknek 2007. november 4.
Online néprajzi vetélkedőt indított kifejezetten gyerekek számára az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület. Az egyesület honlapján elérhető feleletválasztós játék októbertől áprilisig nyújt szórakozási és ismeretanyag bővítési lehetőséget a kicsiknek.

Az internetes néprajzi vetélkedő célja, hogy a gyerekek játékos keretek között bővítsék ismereteiket a népi hagyományok, népi játékok, népi kultúra területén. A szervezők ígérik, hogy játék során havonta új feladatlapokkal, totó-szerű feladatválasztós kérdőívekkel (innen a játék elnevezése) teszik próbára a gyerekek tudását. A játékban - nyilván az időbeli hosszúsága miatt - csak regisztrált felhasználók vehetnek részt. Nehezíti a játékot, hogy a kérdőívek egyszer tölthetők ki, így a hibák javítására nincs lehetőség. Az viszont könnyítés, hogy bármennyiszer megtekinthetőek a kérdéssorok, és a gyerekeknek elég csak akkor elküldeniük a megoldásukat, ha már valamennyi kérdésre megtalálták a szakirodalomban a helyes választ. Az októbertől áprilisig tartó játék során a kérdőív kitöltői pontokat gyűjtenek, és pontjaikat összesítve helyezéseket érhetnek el. A legjobak tárgynyereményben részesülnek.

A játék befejezése, és minden bizonnyal a résztvevők számára annak csúcspontja, a 2008. április 1-én kezdődő, XXV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár keretein belül lebonyolításra kerülő Aprók Bálján történő ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó lesz (helyszín: Papp László Budapest Sportaréna).

A vetélkedő témája a kalendáris ünnepekhez kapcsolódó szokások világa lesz. Ennek megfelelően a kérdések a karácsonyi, szilveszteri, újévi, húsvéti ünnepkörök szokásai köré lesznek felépítve, de természetesen kisebb jeles napokhoz, jellegzetes népi tevékenységekhez kapcsolódó témákban (pl.: betakarítás, szüret) is lesznek.

Gyerekek, érdemes kipróbálni!

 

Vissza a hírekhez

 
 

Bihari János Táncegyüttes | Budapest, 1072. Akácfa utca 32. | Tel,Fax: 06/1/322-2893

Linkajánló Írjon nekünk! Impresszum Laptető Vissza Nyitólap